Какво е най-важното, което  трябва да знаете за своята дигитална самоличност DigiD в Холандия и какви са формите на онлайн идентификация в Холандия, кога ви е необходмима онлайн самоличност при покупка на кола в Холандия, студентско кредитиране в Холандия и как да направите пълномощно в Холандия, използвайки своята дигитална самоличност?Какво представлява дигитална самоличност DigiD в Холандия и какви са формите на онлайн идентификация в Холандия ?

Дигитална самоличност в Холандия представлява форма на онлайн индентификация в Холандия, с която могат да бъдат ползвани много услуги в Холандия. Дигиталната самоличност DigiD в Холандия се състои от потребителско име и парола и е свързана с Вашия граждански регистрационен номер (BSN-burgerservicenummer). Вие може да ползвате дигитална самоличност DigiD в Холандия при взаимодействието си с държавната администрация, подаване на документи за шофьорска книжка в Холандия,  при взаимодействие с данъчната служба (belastingdienst), общината (gemeente), полицията, пенсионните фондове, аптеките, подаване на документи за здравна застраховка в Холандия  и много други.

Кандидатстване за дигитална самоличност DigiD в Холандия

За да кандидатствате за дигиталната самоличност DigiD и да имате своя дигитална идентификация в Холандия, трябва да посетите сайта на DigiD и да следвате процедурата за кандидатстване. След приключването й в рамките на 5 работни дни, Вие ще получите писмо по пощата за активация на Вашата дигитална самоличност DigiD, като след това имате 20 дни тя да бъде активирана.

Важно за дигитална самоличност DigiD в Холандия и важността на Вашата онлайн идентификация в Холандия

Вашата дигитална самоличност DigiD в Холандия е равносилна на лична карта, паспорт или шофьорска книжка, затова бъдете много внимателни с опазването на потребителското си име и паролата за достъп.

Дигиталната самоличност DigiD  е необходима при кандидатстване за всички видове подаване на данъчни декларации, както и социални помощи и надбавки в данъчната служба (belastingdienst), плащане на местните данъци и такси и за кандидатстване за социални помощи в общината (gemeente), за сключване на  базова здравна застраховка (basisverzekering), за плащане на глоби в централната агенция за събиране на глоби (CJIB), както и много други услуги. С своята дигитнална самолиност DigiD в Холандия, Вие може да влизате и да ползвате услуги на Вашата община в Холандия. 

Покупка на кола в Холандия

Ако имате своя Дигиталната самоличност  DigiD, Вие може да регистрирате автомобила чрез нея. 

Студентско кредитиране в Холандия

При кандидатстване за студентско кредитиране в Холандия, Вие може да използвате Дигиталната си самоличност DigiD.

Допълнителна сигурност на Вашата дигитанлна самоличност DigiD в Холандия

Дигиталната самоличност DigiD използва, мобилно приложение, верификационен смс или обаждане всеки път с цел допълнителна сигурност. Вие попучавате верификационен код съставен от букви или цифри, който трябва да въведете всеки път когато я използвате.Правила за безопастност при работа с Дигитална самоличност DigiD в Холандия

При използването на Дигиталната самоличност  DigiD е препоръчително да следвате някой правила за безопостаност, като например да не споделяте  на никого Вашето потребителско име и парола, да сменяте паролата си минимум два пъти годишно, да използвате сложна парола съставена от малки, големи букви, цифри и знаци, да излизате от профила си след използването му, да защитавате мобилните си устройства и компютри от зловреден софтуер, както и да бъдете нащрек за фишинг имейли.

Пълномощно в Холандия

Използвайки своята Дигиталната самоличност  DigiD, Вие може да направите пълномощно в Холандия на друго лице с Дигиталната си самоличност DigiD, което да Ви представлява. Опит за кражба на самоличност на Дигитална самоличност DigiD в Холандия

Ако случайно получите писмо по пощата за активация на DigiD, както и писмо от държавна институция за промяна на мой данни, без да това да е свързано с Ваши действия, най-вероятно става въпрос за опит за кражба на самоличност. Тогава  може да се обърнете към службата за борба с кражбите на самоличност (Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en fouten), полицията или службата за подпомагане на жертви на измами на данъчната служба (belastingdienst).

 

Защо да изберете нас при консултирането на трудови мигранти при миграция в друга държава?

Нашият съвет е да се консултирате с добър и опитен консултант още преди да е възникнал проблемът. Целта винаги е да се спестят излишни нерви и емоции, както и допълнителни неудобства и неприятности. Ако Ви е нужно допълнително разяснение на процедури във връзка с консултиране на трудови мигранти се обърнете към нас на : Tel. : +359 888 19 46 20,  E-mail: info@weknowthelaw.eu. Нашите услуги са съобразени с изискванията на клиента, за да отговарят на Вашите бизнес и индивидуални нужди.

Източници:

Europa.eu

Директива 2004/38/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 година относно правото на граждани на Съюза и на членове на техните семейства да се движат и да пребивават свободно на територията на държавите–членки

Още информация по темата за живот и работа в чужбина може да намерите в следните публикации:

Регистрация тип пощенска кутия в Холандия 

Адресна регистрация в Холандия

Община в Холандия 

Възстановяване на данъци от Холандия 

Здравна застраховка в Холандия

Надбавка за здравни осигуровки в Холандия 

Студентско финансиране в Холандия 

Детски надбавки в Холандия

Обезщетение за безработица в Холандия

Трудова злополука в Холандия

Надбавка за здравни осигуровки в Холандия

Банкова сметка в Холандия

 

 

Станимир Стоянов

Станимир Стоянов
CEO & SENIOR LEGAL ADVISOR

 

 

 

 

 

error: Публикацията е предмет на авторско право !!!
Задай въпрос